ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Takımların Şampiyonluk Mücadelesi Denizli’de Başladı
liglr denizli acilis
Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Satranç İkinci Ligi bugün düzenlenen açılış töreninin ardından Denizli’de başladı. Denizli Anemon Otel’de gerçekleşen Birinci Lig açılış töreninin hemen ardından İkinci Ligin açılış töreni Denizli Pamukkale Satranç Salonu’nda gerçekleştirildi. Turnuvaların açılış törenlerine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkan Vekilimiz Ömer Asım Ötegen, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Asbaşkanımız Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyelerimiz; Aykut İlker Mete, Medine Boz, Olcay Ak Nalbant, Genel Sekreterimiz Fırat Yalçın, sporcular ve kulüp temsilcileri katıldı.
8-15 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de düzenlenen Birinci Lig’de 19 takım, 11 farklı ülkeden 18’i yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 258 sporcu hamle yapacak. Denizli Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenen İkinci Lig’de ise 32 takım, 8 farklı ülkeden 23’ü yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 371 sporcu hamle yapacak.
“ÜLKEMİZDE SATRANÇ RÜZGARI ESİYOR”
Açılış törenlerinde konuşan Başkanımız Gülkız Tulay, “Türkiye’de artık bir satranç kültürü oluşturduk, ülkemizde satranç rüzgarı esiyor. Dünyadan yabancı satranç sporcuları liglerimize ilgi gösteriyor. Bu atmosferin oluşmasını birlikte başardık. Değerli kulüplerimizin her zaman yanındayız. Sağlanan desteklerin planlamalarını da her detayı göz önünde bulundurarak hazırlıyoruz. Bu ay, Temmuz ayında sportif faaliyet takvimimizde yer alan en önemli organizasyonlarımızı hayata geçiriyoruz. Yoğun fakat heyecanlı bir dönem. Tüm bu süreçte yanımızda olan, destek veren Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Bakanlığımıza, ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası'na, kulüplerimize, sporcularımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Denizli’de yeni açılan Pamukkale Satranç Salonu’nun da bu vesileyle de tüm satranç camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
“DENİZLİ’DE SATRANÇ, EN ÇOK TERCİH EDİLEN SPOR BRANŞILARINDAN BİRİ”
Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman da konuşmasında, “Satranç sporuna 1 ay boyunca ev sahipliği yapacağımız için çok mutluyuz. Artık Denizli’de satranç, en çok tercih edilen branşlardan biri oldu. Satranç salonumuzu kısa süre önce açtık ve önemli ev turnuvalara sahipliği yapıyor. Tüm herkese teşekkür ediyor sporcularımıza başarılar diliyorum”
Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’mizde tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.
Turnuva Sayfası: http://ikincilig.tsf.org.tr/
denizli-ligler-acilis 4
denizli-ligler-acilis 6denizli-ligler-acilis 3denizli-ligler-acilis 1
 
Turkish Chess Federation ©