ligtakim
banner_isbank
tsf logo_2015
Birinci ve İkinci Lig Heyecanı Denizli'de Sona Erdi
bykgorsel8-15 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de düzenlenen Birinci Lig’de 19 takım, 11 farklı ülkeden 18’i yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 258 sporcu hamle yaparken, Denizli Pamukkale Satranç Salonu’nda düzenlenen İkinci Lig’de ise 32 takım, 8 farklı ülkeden 23’ü yabancı ve 57’si unvanlı olmak üzere toplamda 371 sporcu mücadele etti.
9 tur boyunca birbirinden heyecanlı ve zorlu maçlara sahne olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’nde şampiyon takım Pamukkale Üniversiteli Satranç Ve Akıl Oyunları Gençlik Ve Spor Kulübü olurken ikinci Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü, üçüncü ise Alaçatı Satranç Gençlik Ve Spor Kulübü oldu. Birinci Lig’de ilk üçe giren takımlar takım gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi’ne katılma hakkı kazandı.
Türkiye Satranç İkinci Ligi’nde ise şampiyonluğu elde eden Galva Metal Spor Kulübü olurken, ikinci Çanakkale Apaydın Satranç Spor Kulübü, üçüncü İzmir Apaydın Satranç Gençlik Ve Spor Kulübü dördüncü ise Yıldız Satranç Spor Kulübü oldu. İkinci Lig’de ilk dörde giren takımlar gelecek yıl bir üst lig olan Türkiye Satranç Birinci Ligi’ne katılma hakkı kazandı.
Pamukkale KYK Yurtları Konferans Salonu’nda düzenlenen ödül törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay,, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman,  Başkanvekilimiz Ömer Asım Ötegen, Yönetim Kurulu Üyelerimiz Aykut İlker Mete, Medine Boz, Olcay Ak Nalbant, Ali Ümit Şifaver Av. Berkay Çelik, Mustafa İmamoğlu, Genel Sekreterimiz Fırat Yalçın ile İl Müdürlüğü Şube ve Bölüm Müdürleri, sporcularımız, kulüp temsilcilerimiz katıldı.
Ödül töreninde konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay ifadelere yer verdi:
“2023 Türkiye Satranç Birinci ve İkinci Ligi’ni başarılı bir şekilde Denizli’de tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da liglerimiz oldukça zorlu mücadelelere sahne oldu. Şampiyonluk yarışında sporcularımız sportmence davranışlarıyla 9 tur boyunca süren liglerimizde hamle yaptılar. Ben tüm liglerimize katılan takımlarımıza teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. Kulüp temsilcilerimiz ile burada toplantılar düzenledik. Hemen hemen herkesin buradan memnun şekilde ayrılacak olması bizler için çok büyük önem arz ediyor. Ve görüyorum ki sizlerden gelen memnuniyet dolu sözler doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Liglerimizde dereceye giren tüm takımlarımızı tebrik ediyor, tüm katılımcılarımızı kutluyorum. Başta Sayın Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Liglerimizde hamle yapan tüm takımlarımızı tebrik ediyoruz.
birinci1
Birinci Lig Şampiyonu  Pamukkale Üniversiteli Satranç ve Akıl Oyunları Gençlik Ve Spor Kulübü 
birinci2
Birinci Lig İkincisi  Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübübirinci3
Birinci Lig Üçüncüsü ise Alaçatı Satranç Gençlik Ve Spor Kulübü 
ikinci1
İkinci Lig Şampiyonu Galva Metal Spor Kulübü 
ikinci2
İkinci Lig İkincisi Çanakkale Apaydın Satranç Spor Kulübüikinci3
İkinci Lig Üçüncüsü İzmir Apaydın Satranç Gençlik Ve Spor Kulübü ikinci4
İkinci Lig Dördüncüsü Yıldız Satranç Spor Kulübü
protkol 1protkol 2protkol 3
 
Turkish Chess Federation ©